Kako „Vinodol“ nosi ime po ladanjskoj vili i imanju kćeri hrvatskog podbana Vladimira Baruna Nikolića, Vere Nikolić Podrinske naše poznate slikarice, sam je prostor restorana ispunjen raznim umjetninama hrvatskih umjetnika.

Na samome ulazu Tesline 10 dočekat će Vas prekrasne skulpture diližanskih konja našega višestruko nagrađivanog akademskog kipara Hrvoja Dumančića. Konji su Dumančićeva specijalnost te iznimno čest motiv u njegovom opsežnom opusu, a za njega ova skulptura predstavlja „duh povijesti koji izranja iz zidove“, uspomena na tradiciju i sjećanje koje živi i dalje. Manje skulpture konjskih glava koje se nalaze na zidu unutar restorana, također su njegovo djelo.

Unutarnji prostor restorana krasi i slika poznatog hrvatskog slikara Zoltana Novaka.

Ana Barbić Katičić hrvatska je pravnica i likovna umjetnica čiji posebno personalizirani „Vinodol“ tanjuri naglašavaju ljepotu restorana.

Nerijetki su ti koji unutar samoga restorana odmah prepoznaju dva plakata našeg poznatog hrvatskog likovnog umjetnika, slikara i grafičkog dizajnera, Borisa Bućana. Bućan je najpoznatiji po svom plakatu za baletnu predstavu Igora Stravinskoga „Žar ptica“, a uz nju se u našem restoranu nalazi još jedan plakat napravljen za Dane hrvatske glazbe: ciklus „Petnaest doživljaja“ Zagrebačkih simfoničara i Zbora RTZ-a za Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskoga.

Bućan je iznimno cijenjen, kako ovdje tako i u inozemstvu, upravo zbog svog specifičnog i prepoznatljivog oblikovanja plakata i dizajna. Na plakatu za „Žar ptica“ prepoznajemo neke njegove karakteristične motive kao što su biće s animalnim i antropomorfnim svojstvima te grafizam vlati trave koji se kasnije često pojavljuje na njegovim plakatima kao svojevrstan umjetnički potpis.

Ni naš caffe bar „Boja“ nije ostao zaboravljen. Pod palicom Brune Perovića, vlasnika galerije „BP ATELIER”, ostvaren je poseban i moderan ugođaj koji zadivljuje svakog našeg gosta. Za ovako uređen interijer, koji podsjeća na malenu umjetničku galeriju, zaslužni su brojni radovi afirmiranih hrvatskih slikarica kao što su Nikolina Ivezić, Tatjana Politeo, Iva Višošević, Ana Kolega, Igor Stiskalov, Ana Lozica te Petra Grozaj.